Ouders

                


U bent als ouder even belangrijk voor ons dan uw kind, namelijk enkel door een goede samenwerking tussen het gezin en de kinderopvang kan een kind optimaal begeleid worden in zijn ontwikkeling.

Praat dus zeker met ons over uw verwachtingen en bekommernissen. In de mate van het mogelijke passen wij onze aanpak zoveel mogelijk aan uw situatie aan. Zo kan u bijvoorbeeld aangeven welke voeding u voor uw kindje wenst: U kan kiezen voor het meegeven van afgekolfde moedermelk, u kan in het kinderdagverblijf borstvoeding komen geven, indien u zich gedurende de dag hiervoor kan vrijmaken, of u kan kiezen voor het meegeven van flesvoeding. Zodra uw kindje vaste voeding eet, wordt er dagelijks vers gekookt en de structuur van de groentenpap of peutermaaltijd zal afhangen van de kauwontwikkeling van uw kindje. Wij houden rekening met voedselallergieën en passen de voeding van uw kindje in de mate van het mogelijk hieraan aan. Bij complexe allergieën of voedingswensen vragen wij u om de voeding van uw kindje van thuis mee te geven. Op vraag kan uw kind een varkensvleesvrij dieet krijgen. Wenst u halalvlees voor uw kindje, kan u dat meegeven en kan uw kindje bij ons de groenten en de aardappelen, pasta of rijst verkrijgen.

Uiteraard moeten u en uw kindje aan Duimelotje kunnen wennen. U als ouder hebt misschien heel wat vragen en wil graag een concreet beeld van hoe uw kindje de dag doorbrengt en met welke personen. Daarom bieden wij u voor de effectieve start van de opvang 3 gratis wenmomenten aan. De eerste keer komt één van de ouders en het kindje gedurende ongeveer een uur samen naar de opvang. Zij kunnen dan samen observeren hoe het er in het nieuwe groepje aan toe gaat en op een rustige manier kennis maken met de begeleidsters en de andere kinderen. Nadien zal het kindje 2 maal 2 uurtjes zonder ouder aanwezig blijven. Deze 3 wenmomenten gaan bij voorkeur door in de 2 weken voorafgaand aan de effectieve opvang.